Ik denk nog vaak aan hoe het toen begon want wat Bert nog niet wist op het moment dat wij elkaar leerden kennen, was dat ik midden in de opnames van een nieuw tv-programma zat. Niet zomaar een programma, maar wel een programma van VIJFtv met Jani Kazaltzis: All you need is Jani. Die deelname was ook een moment van ‘laten we eens zot doen‘…

In dat programma helpt Jani ‘hopeloze’ vrouwen aan een lief. Laat me bij deze die mythe uit de wereld helpen. Jani heeft Bert niet voor mij gevonden. Daar was ik best zelf capabel voor, zoals je hier kan lezen. Wat Jani wel gedaan heeft, is gezorgd voor zalige herinneringen aan een prachtige date in het Kasteel van Alden Biesen. Zoiets maken we nooit meer mee, en daar ben ik héél dankbaar voor.

Dankbaar ben ik ook voor Bert die me wijsgemaakt had dat hij niet wou meewerken aan het programma. Het was te vroeg in onze relatie, en zo in de belangstelling staan wou hij niet. Daarnaast had hij ook een familiefeest op de dag van de “master date”, dus zou hij sowieso niet kunnen komen. Drie uitvluchten in één zin. Ik had het toen eigenlijk al moeten weten…

Op de dag van de “master date” werd er maar liefst negen uren lang aan mij geprutst: een vreselijke ervaring. Ik smste in colère naar Bert: “Ik ben een meubelstuk vandaag. Iets dat ze nodig hebben voor de beelden. Wreed irritant…”. Hij antwoordde heel lief, met erachteraan nog een omschrijving van hoe gezellig het familiefeest was. Wist ik veel dat hij ondertussen samen met mijn ouders en allerbeste nicht op nog geen 100 meter van mij zat te wachten tot de opnames begonnen…

Ondanks het “meubelstuk”-gevoel werd het een avond om nooit te vergeten. Onderstaande video toont een klein stukje van wat een magische avond werd (if only die camera’s er niet geweest waren! :)).

———-
ENGLISH VERSION
Bert & I often think back to how we first met. While we were chatting (yes, we met online!) I was also participating in a television show, in which women are assisted in finding a suitable partner. We only met during the recordings so I asked him if he would be willing to participate as being my Master Date. He said no, because it was too soon and he didn’t want to be on television… I understood. By that time I also regretted taking part in the show and dreaded the day this would go on air.

Little did I know, the crew contacted him behind my back and persuaded him to go on a date with me. The Big Day came and I was being treated as a piece of furniture: 8 hours of hair & make-up (#hate) later I was totally stressed out and frankly just wanted to go home… There I stood, all alone at the gates of a wonderful castle, a camera in my face,… and then there he was, on his Classic Vespa,… I forgot all about the day and the reason I was there. He came! We had an amazing evening, having diner in a scenary you can only dream about. The video above is a small outtake of this experience we’ll never forget!

———-
FUN FACTS!
✔ Zonder mijn medeweten zat Bert samen met mijn ouders al een hele dag ook in het kasteel… Het was zijn eerste ontmoeting met mijn schoonouders!
✔ Make-over programma’s zien er geweldig uit op tv, maar in real life it sucks big time!.
✔ Veel mensen vinden mijn haar geweldig en sporen me aan het nog zo eens te doen. Zelf vond (en vind) ik het niet mooi om maar één reden: het ben ik niet. Ik ben niet het type dat ’s ochtends veel tijd wilt verliezen aan het föhnen van zo’n kapsel, noch wil ik maandelijks sommen geld uitgeven aan een kapper. Dus: laat mij mij zijn: si naturel que possible.

———-
TRIP DETAILS
Date: somewhere in August 2013
Location: Alden Biesen Castle, Bilzen (my hometowm <3) Price: priceless 😉---------- CREDIT
All credits go to vijf.be.
Music: https://www.bensound.com

———-
FOLLOW US TODAY!
Hi, we are Bert & Treesje, two travel enthusiasts who want to share their life & travel with you. We are just starting out so we can really use your support! Hit the subscribe button, send us your comments and help us becoming the travel vloggers we want to be. We mainly travel in Europe and want to be your guide to finding the special places, hidden away for the masses. We have a very particular view on life but to find out how we think life should be, you’ll need to get to know us! We are based in Belgium. Should you be interested in traveling here, send us a message!

———-
GET TO KNOW US!
Website ∞ http://bit.ly/wegaaneenszotdoen
Instagram ∞ http://bit.ly/IG_Treesje
YouTube ∞ http://bit.ly/YouTube_Treesje