Nog zo’n zot idee van Bert was om met de Vespa (uit 1981) naar het Noorden van Italië te rijden, naar de Vespa World Days in Mantova. Destijds leek het een enorm crazy idee. Vandaag zijn we al wat meer gewend, al beleefden hij en zijn compagnon het avontuur van hun leven. Ikzelf reed niet mee want, punt één – ik had toen nog geen Vespa, en punt twee – rij-ervaring al helemaal niet.

Met veel toeters en bellen vertrokken ze vroeg ’s morgens voor hun eerste etappe. Het weer zat mee. Het afscheidsontbijt werd voltallig bijgewoond. En de afscheidscrew die meereed tot Luik stond klaar. Off they went. Halverwege de rit van Hasselt naar Luik begon het echter zo hard te regenen dat quasi iedereen, behalve Bert & Thomas (en hun respectievelijke vrouwen die warm & droog in de oldtimer Honda zaten), afhaakte. Het begon zelfs zo hard te gieten dat de vrouwen de leiding moesten nemen want de mannen hun GPS had de geest gegeven…

Eens aangekomen bij de eerste stop bij een vriend in Luik werd de waterschade pas echt duidelijk. GPS verdronken. Kleren doorweekt. Zonnebril verschwunden. Handen verkleumd. Humeur … : dik in orde. Het eerste been van hun trip was gezegend door de Goden, en ze hadden er zo mogelijk nog meer zin in. Een tas koffie, een paar handdoeken en een op hun arm geschreven routebeschrijving later was het dan zover. Op niks anders aangewezen dan op zichzelf en wat techniek van 30 jaar oud, op weg naar Mantova. Nog 1100 kilometer te gaan.

Wat er onderweg allemaal gebeurde is niet allemaal te beschrijven, maar hun avontuurlijke jongensblik op het moment van weerzien ter hoogte van het Gardameer sprak boekdelen. Slapen in verlaten weilanden, de weg vragen aan onverstaanbare Hongaren, gered worden door een vrouwelijke motard die genereus haar wegenkaart afstond,… De tijd van hun leven, dat hadden ze gehad.

Maar ook de vrouwen hadden hun deel gehad. Zij reden hun mannen een paar dagen later achterna met de wagen, maar stonden in Duitsland noodgedwongen stil omdat de aanhangwagen het begaf. Lap. Een vriendelijke garagist later en een aanhangwagen minder konden ze toch weer verder. De weg vorderde goed en het was eigenlijk de bedoeling om de trip in één ruk te rijden. In Zwitserland begon het echter zo hard te onweren dat ze noodgedwongen de nacht doorbrachten op één of andere parking. ’s Ochtend werden ze beloond met een prachtig zicht over een Zwitsers meer (en ook een verbodsbord voor de neus dat aangaf dat kamperen verboden was, maar bon, dat terzijde). Een koffietje en een mager ontbijt later waren ze weer op pad want hun mannen, die konden ze al ruiken, bijna letterlijk zelfs!!

Aan het Gardameer was het dan zover. Met zijn vieren, reunited! Uitgeput, ongewassen maar oeverloos gelukkig. Een verfrissend plonske in het meer, een romantische picknick onder een boom en de laatste kilometers reden ze samen tot aan de bestemming. Het klinkt als een idyllisch verhaaltje, maar dat was het ook.

De dagen die volgend bleken fenomenaal te zijn. Eén groot feest. Eén grote, gedeelde passie…

———-
ENGLISH VERSION
In 2014 Bert thought it would be funny to travel to Mantova (in Italy, over 1000km from home) on his old timer Vespa, carrying nothing but a tent and a sleeping bag, looking for adventure. The experience was amazing. This photo gallery says it all…

———-
FUN FACTS!
✔ Het was de eerste en de laatste vakantie waar Juul (de Jack Russel) ook meeging. Hoewel we onze viervoeter graag overal bij willen, vinden wij het enorm zielig om een hondje mee te nemen in een bakje achterop de Vespa, of om hem achter te laten in de B&B. Een slaappartij bij één van onze geweldige dogsitters is zowel voor Juul als voor ons de beste oplossing!
✔ Het was tijdens de autorit naar Mantova dat ik voor de eerste keer kennismaakte met de “Rettungsgasse”. Het inspireerde me om een blog te schrijven over autostrade-etiquette in andere landen!

———-
TRIP DETAILS
Date: June 2014
Location: Mantova, Italy
Event: Vespa World Days 2014
Overnight stay: Agriturismo Otto Ducati D’Oro

———-
FOLLOW US TODAY!
Hi, we are Bert & Treesje, two travel enthusiasts who want to share their life & travel with you. We are just starting out so we can really use your support! Hit the subscribe button, send us your comments and help us becoming the travel vloggers we want to be. We mainly travel in Europe and want to be your guide to finding the special places, hidden away for the masses. We have a very particular view on life but to find out how we think life should be, you’ll need to get to know us! We are based in Belgium. Should you be interested in traveling here, send us a message!

———-
GET TO KNOW US!
Website ∞ http://bit.ly/wegaaneenszotdoen
Instagram ∞ http://bit.ly/IG_Treesje
YouTube ∞ http://bit.ly/YouTube_Treesje