(short English version below!)

Muziek is onmisbaar voor een roadtrip, am I right? Klassiekers, meezingers, bleitnummers,… het passeert allemaal de revue én, most importantly, het passeert allemaal de tijd, wat handig kan zijn als je zo lang bij elkaar in de auto zit! Het ene nummer is al leuker dan het andere, maar deze 10 liedjes zingen wij van voor tot achter mee (en liefs zo luid mogelijk!).

10. “Bohemian Rapsody”, Queen

Een roadtrip playlist zonder dit lied is de naam roadtrip playlist niet waard, toch?! Van “I see a poor boy”, naar “ge-mama mia” – wie zong het nog nooit luidkeels mee? Zodra dit lied zich aandient, gaan de speakers eraan!

9. “Benjamin”, Louis Neefs

Eén van de beste Vlaamse zanger die we ooit hadden… Quasi al zijn hits gaan mee op reis, maar deze luisteren we wel het vaakst. Wat willen we graag een vriend als Benjamin zijn voor een ander, om hem of haar mee op sleeptouw te nemen van Knokke-Zoute naar Katelijne Waver, en liefst nog véél verder.

8. “Country in my Genes”, The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band

Het origineel van Loretta Lyn is ook zeker de moeite! Maar wij zijn fan van Veerle Baetens (wat een actrice!) en luisteren dus liever naar haar stem. “If I needed you” staat uiteraard ook op de playlist.

7. “Flashdance, what a feeling”, Irene Cara

Raampjes open, beenwarmers aan en volume op 10! Allez, dat van die beenwarmers is een beetje overdreven, maar loos gaan doen we wel!!

6. “Wake me up”, Avicii

Met Avicii komen we stilletjes aan bij de liedjes waar herinneringen aan vast hangen… “Wake me up” is er zo eentje. Na beiden een moeilijke periode gehad te hebben, kwamen wij elkaar tegen, nét toen die liedje erg populair was. Het hoeft dus ook niet gezegd te worden dat “Wake me up” in ons geval letterlijk het geval was.

5. “Fading like a flower”, Roxette

Het concert van Roxette is het eerste en (voorlopig) ook het laatste concert dat we samen zagen. Het was een héél emotioneel concert omdat de zangeres niet helemaal goed te been was, maar ondanks alles toch doorzette. Haar stem klonk frêle en ze moest regelmatig uitrusten. Haar doorzettingsvermogen was fenomenaal en iets om naar op te kijken.

4. “België”, Het Goede Doel

Dit! Natuurlijk!! En meestal op de terugweg. Waar we ook gaan en hoe mooi het overal is, thuiskomen is één van de grootste pleziertjes die er zijn. Uitkijken naar het weerzien met onze stad, onze huis, onze huisdieren.

3. “Staralfur”, Sigur Rós

Deze, omdat het mij (Treesje) herinnerde aan mijn eerste roadtrip, helemaal alleen, in de Italiaanse Alpen. Het was een moment van ontroering en verwondering, van majestueuze bergen. Een gevoel dat alleen maar versterkt werd door deze muziek…

Treesje - Italiaanse Alpen

2. “Only time”, Enya

Deze, omdat het Bert herinnert aan zijn tocht over de Grossglockner Hochalpenstrasse, alleen op zijn Vespa, tot tranen toe bewogen, door emotie overmand…

Bert Grossglockner Hochalpenstrasse

1. “Animals”, Martin Garrix

En deze, natuurlijk deze, omdat het ons beide herinnert aan onze allereerste date op Pukkelpop, waarna wij dagen later compleet uit de bol gingen op dit nummer, om – met een hoofd verdwaasd door teveel alcohol en een overdaad aan liefde – samen op de grond te knallen in een poging om elegant rond elkaars nek te springen. Hilariteit, passie en motherf*cking animals ten top!

 

———-
ENGLISH VERSION
These 10 songs we listen from beginning to the end!

———-
FOLLOW US TODAY!
Hi, we are Bert & Treesje, two travel enthusiasts who want to share their life & travel with you. We are just starting out so we can really use your support! Hit the subscribe button, send us your comments and help us becoming the travel vloggers we want to be. We mainly travel in Europe and want to be your guide to finding the special places, hidden away for the masses. We have a very particular view on life but to find out how we think life should be, you’ll need to get to know us! We are based in Belgium. Should you be interested in traveling here, send us a message!

———-
GET TO KNOW US!
Website ∞ http://bit.ly/wegaaneenszotdoen
Instagram ∞ http://bit.ly/IG_Treesje
YouTube ∞ http://bit.ly/YouTube_Treesje