De idyllische foto’s die je ziet verschijnen als je op Instagram “vanlife” intikt doen vermoeden dat het leven in een busje hét summum is. Altijd mooie vergezichten, altijd prachtige locaties en er is altijd wel ergens één of ander schattig dier dat nét op het moment van het nemen van de foto opduikt voor de lens. De “vanlifers” zijn ook altijd alléén op de wereld en weten het precies zo vast te leggen dat de laatste zonnestralen door hun haren schijnen als zij breed glimlachend op de knop drukken om het kiekje te schieten.

Het lijkt wel een plaatje. Dat het dat niet altijd is, hoef ik je natuurlijk niet meer te vertellen! Reizen met een busje is zwaar werk, vergt veel planning, geduld (met elkaar!) en vraagt pure overgave. Da’s soms lastig en verdomd vervelend. De reden waarom wij er dan toch mee blijven reizen, lees je in deze blogpost. En er is eigenlijk maar één reden:

Het is gewoonweg de max.

Nee, hertjes zien wij niet verschijnen voor onze lens. Het meest exotische dat wij zagen verschijnen waren miljoenen insecten boven één of ander meer om 5u in de ochtend. Een oorverdovend gezoem dat naarmate de zon opkwam steeds meer verzwakte tot de droge lucht uiteindelijk de overhand nam en de beestjes wegjoeg. Een beangstigend maar tegelijk fascinerend spektakel. Zoiets zie je niet vanuit je hotelkamer.

Zicht over het Balatonmeer

Zicht over het Balatonmeer

En nee, alleen op de wereld, dat zijn we ook zelden. Zomaar ergens kamperen mag in veel landen niet waardoor je genoodzaakt bent om een kampeerplek te zoeken tussen alle andere kampeerders. Dat kan tegenvallen (zoals die keer in Praag waarbij enkele Polen lawaaierig en agressief het hele domein voor zichzelf opeisten, om 3u ’s nachts…) maar dat kan ook héél goed meevallen, als je ’s ochtends wakker wordt met een ongestoord zicht op het Balatonmeer, waarin twee zwanen elkaar het hof maken, hun veren verlicht door de oranje ochtendgloed.

Ons busje is geen traditioneel busje, met ingerichte keuken en kastjes. Dat komt later misschien nog wel, als we de lotto winnen (haha), maar het is in onze situatie erg moeilijk een busje te vinden dat binnen onze eisen past. Wij willen immers twee old-timer Vespa’s meenemen en dat kan niet zonder zélf een busje in te richten. Daarom slapen wij op het dak van de van en heel eerlijk, da’s écht de béste beslissing die we genomen hebben. Wij slapen hoog & droog, tussen de takken van de bomen, naast het fluiten van de vogels en met een fris briesje dat door het gaas voor de tentramen blaast. We slapen er als een roos en hebben altijd een beetje hartzeer als het te koud geworden is om er nog in te vertoeven. We slapen quasi buiten en da’s een gevoel dat niks anders kan evenaren.

We kijken er dus deze week ook erg naar uit om onze daktent terug te installeren!

De vrijheid lonkt. Het plannen kan beginnen!

———-
FOLLOW US TODAY!
Hi, we are Bert & Treesje, two travel enthusiasts who want to share their life & travel with you. We are just starting out so we can really use your support! Hit the subscribe button, send us your comments and help us becoming the travel vloggers we want to be. We mainly travel in Europe and want to be your guide to finding the special places, hidden away for the masses. We have a very particular view on life but to find out how we think life should be, you’ll need to get to know us! We are based in Belgium. Should you be interested in traveling here, send us a message!

———-
GET TO KNOW US!
Website ∞ http://bit.ly/wegaaneenszotdoen
Instagram ∞ http://bit.ly/IG_Treesje
YouTube ∞ http://bit.ly/YouTube_Treesje